"Regjimi në Serbi, dëshiron vdekjen e Sheshelit"?

05.02.2012 (komentet: 0)

Radikalët e nuk do të rrinë të qetë në shtëpitë e tyre dhe në parlament, dhe të shikojnë ata të qetë se si e vrasin shefin e tyre Vojisllav Sheshel, tha një anëtar I kryesisë së kolegiumit të Partsië Radikale Serbe (SRS) Boris Aleksiq.

 

Gjendja shëndetësore e Sheshelit është shumë serioze dhe është duke u përkeqësuar për çdoditë e më tepër gjersa ështënë paraburgim të Tribunalit të Hagës, tha Aleksiq në një conference shtypi të PRS (SRS), transmetojne mediat në Serbi.

Sipas tij, raporti shëndetësor i mjekëve serb përgjendjen shëndetësore të Sheshelit të cilën e udhëheq Miroslav Bojic, do të publikohet javën e ardhshme.

Aleksiq ka akuzuar autoritetet serbe po iu ofrojnë "ndihmë bujare" Hagës, shërbimeve britanike dhe atyre amerikane  të zbulimit për eliminimin e Sheshelit.

"Regjiminë Serbi, dëshiron vdekjen e Sheshelit", tha Aleksiq, I cili beson se autoritetet serbe nuk i ka përmbushur premtimet që ua kanë dhënë mjekëve serb që të kenënë dispozicion të gjitha aparatet e nevojshme.

Aleksiq tha se Sheshel refuzoi ekzaminimet mjekësore të mjekut nga Rusisia, sepse, siç tha ai, vjen si mjek i cili është i caktuar nga sekretariati i gjykatës së Hagës.

Aleksiq tha se Tribunali i Hagës, Sheshelit do të duhet t’i paguajë dëmet përshkelje të të drejtave procedurale, shkruajn mediat serbe.

Kthehu mbrapa

Shto koment