Anamoravë

28.04.2017

Kuvendi miratoi pa opozitën emërtimet e rrugëve dhe lokacionet e përmendoreve

 Kuvendi Komunal i Gjilanit, të premten, në mbledhjen e udhëhequr nga Valentina Bunjaku-Rexhepi, ka miratuar raportin financiar janar-mars 2017, propozimet e komisionit për emërtimet e rrugëve dhe adresave, lokacionet dhe hapësirat publike për vendosjen e përmendoreve, shtatoreve, busteve dhe simboleve, ndarjen e subvencioneve për shoqatat “Pema”,  “Handikos”, “Liria” dhe Shoqatën e të Verbërve, raportin financiar të manifestimit “Flaka e Janarit 2017”, projektin për funksionimin e Teatrit të Qytetit për vitin 2017, vendimin për alokimin e mjeteve financiare si dhe nismën e grupit të këshilltarëve të LDK-së për shpalljen “Qytetar nderi” të presidentit të Shqipërisë, Bujar Nishani.

 

Më shumë...

Nga vendi

07.04.2017

Kosova po zbrazet

“Mos harro. Më lajmëro kur të mbërrish”, e porosit Agimi vëllain Afrimin derisa ia jep përshëndetjen e fundit në Aeroportin e Prishtinës.

Më shumë...

Rajoni dhe Bota

06.04.2017

ARBËRESHËT KËRKOJNË NDIHMË NGA TIRANA: TË NJIHEMI NË UNESCO

 

 

 

 
Arbëreshët kërkojnë ndihmë nga Tirana: Të njihemi në UNESCO
 

 

Në ruajtjen e identitetit kulturor të arbëreshëve ka aq elementë përbërës, sa e vështirë të gjesh një të dytë tjetër. Gjithmonë arbëreshët kanë pasur dy atdhe dhe në këto kohë, ata kanë kthyer sytë nga Shqipëria për mbështetje për njohjen e komunitetit arbëresh nga UNESCO.

 

Më shumë...

Faqja e zezë

08.09.2016

PARABURGIM TË PANDEHURVE PËR SULM NDAJ POLICISË SË KOSOVËS

Përmes një njoftimi për media dega e Gjykatës Themelore në Kamenicë bën të ditur se ka vendosur masën e paraburgimit prej një (1) muaji ndaj tre të pandehurveR. M., E. M. dhe B. F..

Më shumë...

Sport

19.10.2016

Volejbollistet e Dritës megjithatë dhanë maksimumin

Vashat e Dritës së Gjilanit, kampion të Kosovës zhvilluan ndeshjen e parë zyrtare në garën në Ligën e kampionëve të Evropës. Ato në praninë e afro 1200 shikuesve, që ofruan spektakël, në Pallatin e sporteve “Bashkim Selishta” në Gjilan janë përballur me kampionen e Bullgarisë, Maritza të Pllovdivit.

 

Më shumë...

Arsim & Kulturë

18.03.2017

Një vëllim i fuqishëm për Eposin e Kreshnikëve më afër UNESCO-s

Në librin “Eposi i Kreshnikëve: Monument i Trashëgimisë Kulturore Shqiptare – vëllimi I dhe II”, i cili është më i vëllimshmi në llojin e vet ku ka mbi 1200 faqe, janë botuar referate dhe kumtesa të paraqitura nga studiues vendës e të huaj.

 

Më shumë...