Ne diten e sotme lindi Azem Bejta

10.12.2013 (komentet: 0)

Lindi Azem BEJTA, luftëtar dhe udhëheqës i lëvizjes së kachakëve në Drenicë.

Azem Bejta u lind më 1889 në një familje të varfër në fshatin Galicë të Drenicës. Edhe i ati Bejtë Galica ishte një atdhetar i flakët i cili tërë kohën do ta kalonte në luftëra të pareshtura për çlirim nga sunduesit e vjetër dhe shpëtimin e vendit nga pushtuesit e rinj. Ndaj,që nga viti 1870 e deri më 1906,një pjesë të jetës së tij edhe ai do ta kalonte nëpër burgjet e kohës, gjatë sundimit të perandorisë turke.......

Kthehu mbrapa

Shto koment