Në ditën e sotme 31 janar

31.01.2014 (komentet: 0)

 

Kosova, me Kushtetutën e parë të Republikës Federative Popullore të Jugosllavisë, u përcaktu si njësi autonome territoriale-administrative brenda Serbisë, e qujtur "Qarku Autonom i Kosovës dhe Metohisë". 

Kosova nuk kishte as statusin e krahinës, të cilën e kishte Vojvodina. Ky qe bashkim i dhunshëm i Kosovës me Serbinë. 

Kosova fitoi një lloj kushtetute më 1946, ndërsa shumica shqiptare fitoi statusin zyrtar të pakicës.

Kthehu mbrapa

Shto koment