Azili im ose streha ku mbaj ne sirtarë ëndrrat e mia

16.02.2012 (komentet: 0)

Poezi nga Xhevat Latifi


 

 

Nuk është shtëpi parmakësh me grilla boje hiri

me lisa te mëdhenj qe bëjnë hije me fllad veriu

Nuk është makine komode me rimorkio pushimi ne vere

ku deti lag shkëmbinjet e shpresës

Nuk është kështjellë me myshk kohesh dhe vija thike ne mur

As libër i harruar nuk është ku ka vjersha për ujin eliksir...

As është mulli i erës se fishkëllen kohen e një dite në vjeshtë

në kodrën e vrapimit tek bari lëkundet në dashuri

Nuk është hartë ku shenjezohet me kryq vendi i kutisë me ari

as lufte për Elenen ku piratezohet një grua..

Sall një strehe qe pret shiun e verës dhe një sirtar

me dy sy jeshile...

16 shkurt 2012

 

Kthehu mbrapa

Shto koment