Një miliard celularë në Kinë

04.03.2012 (komentet: 1)

Kina po shënon rritje gjithnjë e më të madhe të numrin të pajisjeve mobile, me cilin rast po përcjell edhe trendët globale. Sipas vlerësimeve të Ministrisë kineze të industrisë dhe teknologjisë informative, në vendin me mbi 1.3 miliard banorë tani janë më shumë se një miliard abonent mobil.

Një miliard shfrytëzues të celularëve në Kinë janë në përputhje me analizat e Gartner dhe Census Buerau, të cilët thonë se gati 80% e popullatës botërore ka celularë. Të dhënat llogariten sipas numrit të abonentëve, kështu që shifrat reale vetëm sa mund të jenë më të mëdha – në SHBA ka kohë që operatorët mobil kanë të shënuara më shumë abonime se që është numri i banorëve të vendit, derisa të dhënat janë interesante edhe për pjesën tjetër të botës.

Për shembull, në Emiratet e Bashkuara Arabe në mesatare çdo njeri ka 2 celularë (respektivisht marrëdhënia e celularëve kundrejt banorëve është 2:1), derisa në Afrikën Subsahariane më shumë njerëz kanë celularë se sa që kanë qasje në rrjetin elektrik në shtëpitë e tyre. Një e dhënë edhe më interesante vjen nga statistikat e KB-së – në planin global më shumë banor të Tokës kanë celularë se sa që kanë qasje në WC.

Kthehu mbrapa

Shto koment

Koment nga Ismet Azizi | 04.03.2012

Bardh na kanqe me kto lajme.