Makina e frymëzuar nga skeleti i breshkës

09.03.2014 (komentet: 0)

Një kompani gjermane makinash ka paraqitur konceptin revolucionar të makinës, e cila do të bëhet e mundur duke përdorur teknikat 3D. Struktura e brendshme është frymëzuar nga forma e skeletit të breshkës dhe është krijuar për të ofruar mbrojtje dhe siguri të jashtëzakonshme. Në të ardhmen makina mund të ndërtohet nga një pjesë e vetme, duke përdorur makineritë FDM dhe mbulimin metalik për mbrojtje. 

Projekti i makinës është shfaqur në sallonin e makinave në Gjenevë. Trupi i makinës do të ndërtohet duke përdorur printimin 3D dhe një përzierje fibrash karboni dhe plastike. Dizenjimi 3 dimensional i makinës super të fortë mund të nisë /kokaj.net/ 

[I.Behluli]

Kthehu mbrapa

Shto koment