INTERVISTË ME ENVER SERMAXHAJ, PORTIERIN LEGJENDAR TË KF GJILANIT.

15.04.2013 (komentet: 0)

Portieri legjendar i Kf Gjilanit Enver Sermaxhaj flet për kokaj. net për gjendjen në futbollin Kosovar.

Portali koakj.net iu siell inetrvisten eksluzive me ish portierin e Kf Gjilanit, Enver Sermaxhajn.

Ai flet për punën që po bënë aktualisht me grupmoshat e reja në akdemin Dardania, por nuk la pa e kritikuar gjendjen në futbollin Kosovar.

KOKAJ.NET: I nderuar ka 3 vite që jeni jashtë elites së futbollit Kosovar, cfarë jeni duke bërë gjatë kësajë periudhe ?

Sermaxhaj: Po është e vërtetë, ka tre vite që jam tërhequr nga elita në futbollin Kosovar, tani jam duke punuar në grupmosha e reja në klubin Kf Dardania.

Po ndihem shumë mirë në klub, puna me grupmoshat e reja më bënë të ndihem mirë por edhe krenar.

KOKAJ.NET: I nderuar Sermaxhaj, a i keni rënë pishman që jeni tërhequr nga futbolli i Kosovës, dhe a mendoni se ishte momenti i duhur për një hap të tillë ?

Sermaxhaj: Po, defenitivisht ishte hapi i duhur për ti thënë lamtumirë futbollit Kosovar.

Në futbollin Kosovar, përveq se ka rënje në cilsi, ka gjitashtu rënie në aspektin menal.

Duhet të punohet më tepër për të shpresuar në rritje të cilsisisë.

KOKAJ.NET: Cilat janë problemet që po ju preukopojnë ?

Sermaxhaj: Fatkeqsishtë edhe sot, por edhe në të kaluaren, futbolli ynë ka qenë viktimë e një pa pergjetsie të shumë skuadrave që i kanë pasur borxhe lojtarëve.

Ky elemt nuk është zhdukur ende, janë vetëm dy, ose tre ekipe që aktualisht janë më të pregaditura, apo që qëndrojnë mirë në aspektin finaciar.

KOKAJ.NET: Cilat janë skuadrat që mundë të  shpallen këtë sezon Kampion ?

Sermaxhaj: Për mua personalisht puna e Kampionit ka pak rëndësi.

Ajo që mua më intereson është rritja e kualitetit, nuk dua që futbollistët, të tërhiqen nga futbolli shkaku i mungeses së prespektives.

Ka lojtar që kanë qenë viktim e kësaj dukrurije negative për sportin tonë.

Dua të punojmë bashkarisht për ineresin e futbollit Kosovar, për intersin e sprtit Kosovar, por mbi gjita duhet të punojmë në intersin e këtijë shteti që me an të sportit ta pronovojmë ,edukatën dhe mbi gjita cilsin e futbollit Kosovar.

Përgaditi: Lulzim Ademi.

Kthehu mbrapa

Shto koment