Truket e kuzhinës dobësuese

01.05.2014 (komentet: 0)

Dobësimi fillon në kuzhinë, duke mësuar një stil gastronomik që di të bëjë pjatat e mira me kufizimin e kalorive.

Truket e kuzhinës dobësuese

Në radhë të parë është esenciale të mësosh të heqësh të gjitha pjesët e yndyrshme të procesit të pjekjes. Kripini gjërat vetëm në fund të pjekjes, pastaj lëreni për dhjetë, njëzet minuta ne furrën e fikur dhe do të keni një lëng më të dobët.

Përsa i përket shumë të pjekurave dhe të zierave me kapak, veproni kështu: përgatitini më përpara dhe lërini në frigorifer, mund të hiqni kështu të gjithë yndyrën e ngurtësuar, pastaj ngrohini në zjarr të ulët. Pickoni pulën dhe shpendët e tjerë gjatë pjekjes dhe hidheni poshtë yndyrën që del.

Peshku mund të piqet me lehtësi pa yndyrë: vëreni në furrë, të mbështjellë me letër alumini, ose ziejeni me pak lëng me aromë, ose akoma në furrë me gjysmë gote verë të bardhë dhe të mbuluar me feta domateje (mos u shqetësoni për verën, me pjekjen alkooli avullon).

Perimet arrijnë rezultate të mira në qoftë se piqen me avull, kripë, ose të bashkuara me elementë aromatikë si qepë, hurdhër ose barëra.

Një sugjerim i mirë është që të ndash gjithmonë sasinë e përzierjes së parashikuar në receta.

Kthehu mbrapa

Shto koment