Sëmundjet e enëve të gjakut në tru

02.03.2014 (komentet: 0)

E rëndësishme është shmangia e faktorëve që çojnë në këto sëmundje, si: qëndrimi ulur për një kohë të gjatë apo jeta sedentare, mbipesha, përdorimi i duhanit, përdorimi i alkoolit, përdorimi i ushqimeve të tepërta etj.

Photo: Sëmundjet e enëve të gjakut në truE rëndësishme është shmangia e faktorëve që çojnë në këto sëmundje, si: qëndrimi ulur për një kohë të gjatë apo jeta sedentare, mbipesha, përdorimi i duhanit, përdorimi i alkoolit,  përdorimi i ushqimeve të  tepërta etj.Duhet të shmangim ndryshimet e mëdha të temperaturës nga të ftohtët në të nxehtë dhe anasjelltas, sepse edhe këto ndikojmë, madje ne e kemi vënë re gjatë studimeve të ndryshme dhe rasteve praktike që këto sëmundje ndodhin kur ka diferenca të mëdha temperature, sidomos zëniet e enëve të gjakut të trurit, ndërsa përsa i përket hemorragjive apo gjakderdhjeve, ato vijnë si rezultat i ngrënieve të tepërta, sepse kjo shoqërohet me rritje të tensionit ose me çrregullim të ritmeve të zemrës.Ajo çka këshillohet është rritja e aktivitetit fizik, marrja me sport, ecje në natyrë, në ajër të pastër, shmangia sa të jetë e mundur e streseve etj.Doktor: Agron IslamajNese ky informacion ishte i dobishem per ju, te lutem SHPERNDAJE. Faleminderit :)Duhet të shmangim ndryshimet e mëdha të temperaturës nga të ftohtët në të nxehtë dhe anasjelltas, sepse edhe këto ndikojmë, madje ne e kemi vënë re gjatë studimeve të ndryshme dhe rasteve praktike që këto sëmundje ndodhin kur ka diferenca të mëdha temperature, sidomos zëniet e enëve të gjakut të trurit, ndërsa përsa i përket hemorragjive apo gjakderdhjeve, ato vijnë si rezultat i ngrënieve të tepërta, sepse kjo shoqërohet me rritje të tensionit ose me çrregullim të ritmeve të zemrës.

Ajo çka këshillohet është rritja e aktivitetit fizik, marrja me sport, ecje në natyrë, në ajër të pastër, shmangia sa të jetë e mundur e streseve etj.

Pregaditi:Leonard Shkodra

Kthehu mbrapa

Shto koment