Rezistoni tundimit për steroide!

17.03.2014 (komentet: 0)

Steroidet anabolike mund t’ju ndihmojë të bëheni më të mëdhenj dhe më të fortë në një periudhë të shkurtër kohe. Ato ju bëjnë të ndiheni të fuqishëm dhe agresivë – pothuajse të pandalshëm. Por, kur pushoni së marri, madhësia e shtuar e muskujve dhe forcës fillon të zbehet.

Rezistoni tundimit për steroide!Në përgjithësi, profesionistët bodibilder kanë më shumë gjasa për të marrë steroide anabolike të paligjshme, se kushdo tjetër. Por edhe njerëzit e zakonshëm që duan të ndërtojnë muskuj të fuqishëm, janë të ekspozuar.

Një studim me 2.006.500 përdorues të steroideve anabolike tregoi se 78.4 % nuk ishin atletë apo bodibuilder konkurrues, por vetëm djem të zakonshëm që e marrin atë për arsye estteike. Më shumë se 99 % të vetë – injektuar, pothuajse 13 %, raportuan praktika të pasigurta injeksioni dhe 99.2 % raportuan se përjetojnë efekte anësore nga barnat.

Studiuesit holandezë publikuan një studim në Sports Medicine, ku disa kërkime sugjeronin se, “… më shumë se gjysma e përdoruesve të steroideve treguan simptoma në përputhje me diagnozën e varësisë” në shifra rreth 25%. Autorët raportuan se, “Faktorët e rrezikut për varësisë nga asteroidet anabolike përfshijë një perceptim të vetes si jo mjaft të fortë dhe sjellin abuzimin afatgjatë të dozave të larta të steroideve.”

Për më tepër, “abuzuesit e steroideve zakonisht shpenzojnë sasi të mëdha të kohës dhe parave edhe në përdorimin e drogës, e cila është një tjetër tregues se ata mund të jenë të varur.” Efekte të tilla përfshijnë prishje humori, lodhje, nervozizëm, reduktim seksi dhe shtimi i dëshirës për steroide. Më shqetësuese ishte një mundësi e depresionit, që mund të çojë në tentativë për vetëvrasje.

Këshilla është e thjeshtë: Rezistoni!

/kokaj.net/

Kthehu mbrapa

Shto koment