Prindërit pas të 30-ve mund të lindin fëmijë me autizëm

02.05.2014 (komentet: 0)

Prindërit e moshuar mbi të 30-tat kanë shumë mundësi që fëmijët e tyre të kenë sëmundjen e autizmit.

Prindërit pas të 30-ve mund të lindin fëmijë me autizëm

Fëmijët e lindur nga nënat që janë mbi moshën 30 vjeçare, kanë mundësi në rritje në zhvillimin e kësaj gjendjeje, ka paralajmëruar studimi më i ri.

Ndërsa, për baballarët rreziku rritet në mënyrë të vazhdueshme me kalimin e viteve, thuhet në studimin e publikuar në ‘International Journal of Epidemilogy’.

Ky studim tregon se fëmijët e lindur nga prindërit në moshë më të shtyrë kanë mundësin që të kenë autizmin dhe po ashtu të kenë çrregullime psikiatrike.

Kthehu mbrapa

Shto koment