Pirja e mariuhanës mund të reduktojnë nivelet e ankthit

10.03.2014 (komentet: 0)

Sipas studiuesve Amerikan është gjetur se pirja e mariuhanës rregullon ankthin dhe i mundëson trupit të jep përgjigje instiktive fiziologjike në një situatë kërcënuese, e cila bëhet gati për një të tillë ose për të rezistuar me forcë ose për të ikur.

Ata thanë se gjetjet e tyre japin besim të pretendimeve të disa përdoruesve të drogës që besojnë se ai ul nivelet e tyre të ankthit.

Megjithatë, kjo bie në kundërshtim me hulumtimet e mëparshme të cilat e kanë të bëjnë me drogën, ankthin, depresionin, skizofreninë dhe çrregullimet bipolare.

Pirja e duhanit të marihuanës mund të zvogëlojë ankthin sepse efekti i saj në receptorë bën uljen në prodhimin e endocannabinoideve natyrore.

Sistemi endocannabinoid është një grup i lipideve neuromodulatore dhe receptorët e tyre në tru janë të përfshirë në një shumëllojshmëri të proceseve fiziologjike, duke përfshirë oreksin, dhimbje-ndjesi, humor, dhe kujtesës, ai ndërmjetëson efektet psikoaktive.  

\Telegrafi\

 

Kthehu mbrapa

Shto koment