Gjëra të çuditshme që nuk i dinit për teshtimën

21.03.2014 (komentet: 0)

Përveç se e dimë qe duhet thënë “Shëndet”, nuk njohin shume gjera lidhur me teshtimën. Zbuloni disa kuriozitete. Është normale te teshtish 2 ose 3 here radhazi

Qe mikrobet te dalin jashtë, shpesh duhet me shume se një e teshtitur, prandaj ka raste kur teshtijmë dy ose 3 her.

Shpejtësia e një teshtime mund te arrije 160km/ore

Teshtima del me një shpejtësi shume te madhe. Ajo fillon nga 48 apo 56 e deri ne 160km/ore.Mikrobet “kërcejnë” larg

Mikrobet qe dalin nga hunda mund te shkojnë edhe deri ne 9 metra larg jush.Teshtijmë për te pastruar hundën

Sipas studimeve, teshtima hap brimat e hundës dhe largon prej tyre mikrobet e këqija.Zemra nuk ndalet kur teshtijmë

Ndryshe nga sa mund te thuhet, zemra jone vazhdon te rrahe kur ne teshtijmë edhe pse rrahjet mund te jene me te dobëta se zakonisht.E mira është te teshtijmë lirshëm

Ne vend qe te zëmë hundën dhe te bllokojmë teshtimën duhet ta leme atë te dale jashtë. Bllokimi mund te jete i rrezikshëm dhe mund te sjelle këputje te enëve te gjakut tek sytë, dobësim te enëve te gjakut ne tru, dëmtim te timpaneve te veshëve ose probleme me diafragmën.Drita e diellit mund te nxite teshtimën .Te gjithë i mbyllin sytë kur teshtijnë .Disa mënyra për te penguar teshtimën

Kthehu mbrapa

Shto koment