Birra kur shoqerohet me djath nje cift i perkryer

09.03.2014 (komentet: 0)

Shumë njerëz që pëlqejnë djathin sugjerojnë se birra shkon shumë më tepër se vera me djathin. Ka disa arsye pse birra me djathin shihet si një “çift” i përkryer.

Birra është zgjidhja perfekte për një pasdite të ngrohtë, mbrojtëse nga ftohja dimërore, pije e relaksit pas një dite të gjatë të lodhshme, partnerja ideale e picës dhe ushqimeve të tjera që duam.

Ka disa arsye pse birra me djathin shihet si një “çift” i përkryer:
- Së pari ekspertët thonë se të dyja produktet i kanë rrënjët në fermë, ku fillimisht gratë i prodhonin në sasi të mëdha.
- Së dyti, të dyja janë rezultat i procesit të fermentimit: djathi prodhon acid, birra prodhon alkool dhe kjo i lidh ngushtë.

Ja disa nga llojet e djathit dhe të birrave që do të shkonin më shumë me njëri tjetrin:
Moxarela me birrë gruri, ose elbi
Guda me birrë pak, ose aspak të gazuar
Djathi me myk, me birrë të zezë
Djathi i butë me birrë të thartuar

\L.Shkodra\

Kthehu mbrapa

Shto koment