Rajoni dhe bota

TAKIM FESTIV NË SHENIM TË 02 DHE 04 KORRIKUT


Nëndega e LDK-së, në Bavarinë e EpërmeNë këtë ditë vikendi, të 04 korrikut, Kurora e lavdisë së LDK-së në mergatë, Nëndega në Bavarinë e Epërme, organizoj një takim festiv në shenim të dy ngjarjeve të rendësishme historike; 02 Korrikut, 30 vjetorin e leximit të Deklaratës Kushtetuese, e cila shenon hapin e parë institucional për pavarësimin e Kosovës dhe 04 Korrikun, 244 vjetorin e leximit të Deklaratës Kushtetuese të pavarësimit, të çlirimtarit të Kosovës, Amerikës.Më shumë...

Djali i axhës Lutfi Hazirit, Fatmiri ia shpëton jetën foshnjës zvicerane

Derisa po priste në platformë trenin bashkë me foshnjën e saj 4 muajshe, një nënës 34 vjeqare i rrëshqiti karroca bashkë me foshnjën poshtë në shina.

Më shumë...

Shuarja e akademisë kryesore shqiptare

 

Falë kontributit të Elsie-it sot ekzistojnë qindra botime për shqiptarët të vendosura në raftet e librarive dhe bibliotekave në botë. Veprat e tija përfshijnë studime në albanologji, histori, etnografi etj. Elsie, me botimet e tija në anglisht, gjermanisht dhe frengjisht i ka pasuruar studimet shqiptaredhe ka bërë të mundur inicimin e studimeve të kësaj fushe në shumë universitete të botës. Puna e Elsie-it sot përdoret si referenca kryesore në studimet që kanë të bëjnë me shqiptarët.

Më shumë...

Sheshel ndezë flamurin kroat

Në Novi - Pazar digjet flamuri i Serbisë