Zvicerranët vrapojnë në këmbimore të fitojnë nga kërceimi i frankës

15.01.2015 (komentet: 0)

 

Rritja në vlerës së frankës, pasuar nga heqja e masave kufizuese të normës minimale të kursit të valutës zicerrane nga 1.20 franga në raport me euron.

Zvicerranët vrapojnë në këmbimore të fitojnë nga kërceimi i frankës

"Sikur të ishin përsëri Krishtlindjet! Kam dëgjuar në mëngjes dhe jam kaq i lumtur," tha infermiere 28-vjeçare Vanesa, e cila ishte një nga shumë njerëz të cilët tani janë duke pritur në linjë para një këmbimore në Gjenevë, raporton Agence France Press .

Vetëm pak minuta pas shpalljes së bankës qendrore të Zvicrës për heqjen e kufizimit artificial që pengonte që euro të ulet nën 1,20 franga, monedha zvicerane forcohet në 0,8517 për euro, që është një nivel rekord dhe për herë të parë franga forcohet ndaj euros qysh nga futja e monedhës së vetme evropiane në 1999.
Ngutia për një këmbim të tillë u vrejt sot edhe në këmbimoret e Gjilanit.

/Leon Hajdari//kokaj.net/

Kthehu mbrapa

Shto koment