Zbulohet në Londër: Lugina e Preshevës territor i kontestuar

26.12.2012 (komentet: 0)

Në realiteti dokumenti është një hartë e vjetër e vitit 1918 e aneksuar nga britanikët e që i takon një raporti sekret të komisionit ballkanik të vendeve aleate

 

 

 

Contested regions

Ky  dokument i gjetur në arkivat shtetërore angleze në Londër dhe më vonë i digjitalizuar , jep dëshmi të reja se zona shqiptare e Maqedonisë perëndimore , qyteti i Shkupit , Kumanovës dhe Lugina e Preshevës nga Mbretëria e Bashkuar dhe vendet aleate  janë konsideruar si “territore të kontestuara”, pa status përfundimtar politikë, transmeton Titulli.
Vlen të theksohet se këto territore asnjëherë nuk kanë gjetur rehatin politike prej kohës kur janë shkëputur Shqipërisë në vitin 1912-të deri në ditët e sotme./Arben Jahiu/Titulli.com/

Kthehu mbrapa

Shto koment