William Gregory, astronauti me origjinë Shqiptare

27.10.2016 (komentet: 0)

William G. Gregory lindi në Lockpart të New Yorkut më 14. 05. 1957, është astronaut amerikan me prejardhje shqiptare nga qyteti i Korçës.

 

William G. Gregory është biri i një piloti ushtarak i cili kishte migruar nga Shqipëria kur ai ishte vetëm 2 vjeç.

William G. Gregory u diplomua në shkencat teknike, në Akademinë e Forcave Ajrore të Amerikës, më 1980. Gradën “ magjistër” në inxhinieri dhe mekanikë e mori nga unversiteti “ Columbia” i New York-ut. Nga viti 1981, deri në vitin 1986 Gregory shërbeu si pilot i aeroplanëve luftarakë amerikanë F-11, F-4, A-7D dhe i pesë modeleve F-15 Eangle. Pasi u bë astronaut më 1991, ai shërbeu si përfaqësues zyrtar i qendrës astronautike për zbritjen në tokë të anijeve kozmike.

123

Kthehu mbrapa

Shto koment