Vullkani Kotopaksi rrezikon Ekuadorin (Video)

16.08.2015 (komentet: 0)

Shpërthimi i fundit ka ndodhur në vitin 1877, ndërsa aktiviteti tij në rritje është vërejtur në prill të këtij viti.

 

 Kito - Vullkani Kotopaksi  në afërsi të kryeqytetin ekuadoriane  Kita sot lëshoi një re  hiri  të larë deri në pesë kilometra, një pluhur i hollë gri ka mbuluar rrugët në afërsi shtëpitë dhe makinat, raportuan mediet lokale.

Shkencëtarët megjithatë, theksojnë se  vullkani Kotopaksi, i mbuluar me borë  vullkani 5987 metra të lartë, nuk është në prag të një shpërthim të vërtetë.

 Autoritetet, pavarësisht, kanë kufizuar  parkun përreth vullkan dhe kanë ndaluar ngjitjet në majën e tij , e cila maje është e popullarizuar në mesin e Alpinistë. Kotopaksi, i cili ndodhet rreth 50 kilometra nga Kito, filluan të tregojnë aktivitetin rritjen në prill. Shpërthim i fundit ndodhi në vitin 1877.

 Besohet se Kotopaksi është një nga vullkanet më të rrezikshme në botë, për shkak të akullit i cili mbulon majën dhe afërsisë ndaj zonës me popullsi të dendur./kokaj.net/

 

 

Kthehu mbrapa

Shto koment