Vuçiq: Kosova kushti i parë për të filluar bisedimet për pranim në BE

21.09.2012 (komentet: 0)

Zëvendëskryeministri i parë dhe Ministri i Mbrojtjes në qeverinë e Serbisë, Aleksandar Vuçiq pret që Serbia në pranverë, më së voni deri nga mesi i vitit të ardhshëm të marrë një datë për fillimin e negociatave për t'iu bashkuar BE-së, dhe se kushti i parë për Brukselin do të jetë çështja e Kosovës.

 

 

Nëse më pyesni se cili do të jenë kushti kryesor për datën e fillimit të negociatave, i parë do të jetë ajo që është më e rëndësishmepër ta ,  e ajo është  çështja e Kosovës dhe se si kemi me i  zgjidhur problemet, veçanërisht në veri – tha  Vuçiq  para  gazetarëve gjatë një pushimi në forumi dytë të  Beogradit, transmeton agjesia  Tanjug.

Sipas fjalëve të tij, kushte tjera  janë edhe çështja e "terorizmit ndër-kufitar " dhe "Islami radikal" si dhe lufta  kundër  korrupsionit.

- Nuk kan me na leju as  t'i afrohemi  BE-së pa krijimin e sistemeve dhe mekanizmave të luftës së ashpër kundër korrupsionit - tha ai.

Vuçiq  shtoi  se nuk është për t'u habitur që datën  e fillimit të negociatave Serbia nuk do të merrn para  Vitit të Ri.

- Fjala është se qeveria e mëparshme mori përsipër detyrat e cila as  nuk bëri kurfar  përpjekjesh  për ti zbatuar dhe tani është një detyrë e vështirë për ne, duhet të bëjmë diçka për të cilën as që  kemi biseduar fare - tha Vuçiq.

Ai tha se kjo  punë nuk do të jetë e lehtë, por Serbia patjetër ka për të përfunduar.

- Ne jemi të angazhuar dhe duam t’i bashkohemi BE-së dhe këtë  punë do ta bëjmë – tha Vuçiq .

Kur është fjala për kushtet e vënë para Serbisë dhe që nuk janë të lidhura me  Kosovën, Vuçiq tha se të gjithë ata që kishin me kritikuar  do të kenë  absolutisht të drejtë - edhe kur është fjala për luftën kundër korrupsionit, ekonominë dhe çështje të tjera.

- Para nesh është një punë e madhe të cilën duhet ta kryejm ,  për të bërë përparim të vërtetë, e jo vetëm fjalë. Unë jam i bindur se në gjashtë muajt e ardhshëm kemi për të bërë atë – tha Vuçiq, për  mediat në Serbi transmeton Tanjug.

/Ismet Azizi/  

Kthehu mbrapa

Shto koment