Ulja e nivelit të ujit të liqenit , shfaqë minaren e Xhamisë

16.03.2014 (komentet: 0)

Ulja e nivelit të ujit të digës Deriner në qytetin Artvin në skajin më verilindorë të Turqisë ka krijuar një pamje jot ë zakonshme të një minaret e cila ka dalë nga liqeni, fjala është për xhaminë e cila bashk me fshatin Narlik, është vërshuar në vitin 2012 kur penda ishte mbushur me ujë, raporton Anadolu Agency.

 

Ndërtimi i një dige në kanionin e lumit Deriner Corum filloi në vitin 1988 ., dhe mbushja me ujë  u hap në ceremoninë e organizuar  më 12 12 2012.

 

Kjo është diga më e madhe në Turqi dhe e gjashta në botë , e cila është 249 metra e lartë . Diga ka  përmbytur disa fshatra të vogla , duke përfshirë edhe  fshatin përmendur Narlik .

 

Thellësia maksimale operative e digës është 392 metra, ndërsa thellësia minimale është 348 metra . Niveli i ujit në ditët e fundit ka rënë në  361 metra , e cila mbi sipërfaqen e ujit disa metra është shfaqur  minarja e xhamisë së përmbytur ku me këtë rast ka ngjallë nostalgji për  fshatin e dikurshëm Narli .

 minaret turska jez 01

Ish fshatari  I fshatit Narli,  Muhlis Comert ( 68 ) , i cili tani jeton në qytetin e afërt të Yusufeli , në një intervistë me gazetarin AA tha se vendasit Narlia I emocionuar tejmase  tha se minarja e ujit na kujton të gjitha  gjitha gjërat e mira  që kishin në fshatin që u përmbytur .

 minaret turska jez 03

" Shtëpitë tona . Xhamia dhe varrezat e mbetura nën ujë . Ky është një moment shumë emocional për ne ". tha Muhlis Comert .

Kthehu mbrapa

Shto koment