Turqishtja lëndë zgjedhore në shkollat e Kragujevcit

06.04.2015 (komentet: 0)

 

 

Futja e gjuhës turke në shkollat serbe  "i çmend " nxënësit, të gjitha vendet janë të plotësuara, shkruajnë mediat në Kragujevc. Mësim i i gjuhës  do të zgjasë gjatë gjithë vitin shkollor, dhe  e ndjekin nxënësit e shkollave të mesme. Ligjërata mbajnë  profesorë turq,  me profesion edukatorë,  të cilët turqishten e kanë gjuhë e amtare.

 

Futja e gjuhës turke  në shkollat serbe si lëndë zgjedhore në shkolla, në Sanxhak po mirëpritet me shpresë se një gjë e tillë do të ndodhë edhe në shkollat e tyre.

Këshilli Kombëtar Boshnjak shpreh kënaqësinë të madhe me faktin se shkollat në Kragujevc do t të mësojnë  gjuhën turke si lëndë zgjedhore. Në këtë mënyrë, nxënësit në Kragujevcit do të kenë mundësi të mësojnë  mirë, përveç gjuhën, ata do të njihen edhe me kulturën e pasur turke dhe at të artit oriental.

Këshilli Kombëtar Boshnjak i Sanxhakut konsideron se futja e gjuhës turke si lëndë zgjedhore është me interes të veçantë  për boshnjakët sepse një  numër i madh i tyre jetojnë si emigrantë  në Turqi.

Mësimi  i gjuhës turke është posaçërisht i rëndësishme nga një këndvështrim ekonomik, në forcimin e lidhjeve ekonomike midis dy vendeve, Serbisë dhe Turqisë, duke pasur parasysh që boshnjakët e Sanxhakut janë ndër  bisnsemenëve më të suksesshëm në Turqi, veçanërisht në rajonin e Stambollit dhe Izmirit.

Këshilli Kombëtar Boshnjak konsideron se futja e gjuhës turke si lëndë zgjedhore në shkollat është në interes të gjithë qytetarëve në këtë rajon.

Gjuhës turke e flasin  më shumë se 220 milionë njerëz në botë dhe radhitet ndër   pestë gjuhët në planet, shkruajnë mediat në Sanxhak.

/Ikokaj.net/

Kthehu mbrapa

Shto koment