Tri shkaqet pse Kosova nuk është si Siria.

14.09.2013 (komentet: 0)

Më 24 mars 1999, ish-presidenti Bill Klinton shpjegoi arsyen për goditjet ajrore në Kosovë nga Zyra Ovale: "Përfundimi i  kësaj tragjedije ishte një detyrë morale, "tha ai. "Fëmijët tanë kanë nevojë dhe meritojnë një Evropë paqësore, të qëndrueshme dhe të lirë".

Brenda disa minutave, forcat e NATO-s filluan ta trokasin Serbinë me raketa dhe bomba, fillimi i asaj që do të bëhej sulmi më i madh ushtarak në Europë që prej Luftës së Dytë Botërore.

Në vitin 2000, presidenti serb Slobodan Millosheviç, u rrëzua, një rezultat shumë analistë mendojnë se ka qenë rezultati përfundimtar i luftës ajrore të NATO-s.

Sot, fushata 78-ditore bombarduese është duke u përdorur si një shembull ligjor dhe moral në rastin e administratës së Obamës për ndërhyrjen në Siri.

Bazuar në dinamikën e konflikteve, këtu janë tri shkaqe të mëdha në Kosovë dhe Siri të cilat ndryshojnë:

1) Kosova është në Evropë.

2) Kosova nuk kishte ndonjë xhihadist të vërtet.

3) Siria është më e ndryshme etnikisht se sa Kosova.

 

M.Z.

Kthehu mbrapa

Shto koment