Tërmet i lehtë në afërsi të Bujanocit

02.03.2014 (komentet: 0)

Nuk ka patur kurfar dëmtime.

U regjistrua një tërmet me magnitudë 3,5 të shkallës së Rihterit në Luginën e Preshevës.

Zemljotres u regionu Bujanovac-Preševo
Në ora 20:17 është regjistruar një lëkundje e tokës me magnitude 3,5 shkallë të Rihterit, ne Shoshajë  në mes Preshevës dhe Bujkanoocit .

50 km verilindje  të Shkupit, 21 km në  lindje  të Gjilanit, 2 km në veri  të Sumulicë.

Nuk ka patur kurfar dëmtime.

Intenzitet në  epiqendër  vlerësohet të kishte qenë V-VI shkallë të Merkalit, ka publikuar portali i Entit Seizmoligjik të Serbisë. tërmeti i këtij intenziteti mundë të shkaktoj dëme të  vogla në objektet e vjetra në epiqendër. Nuk janë paraqitur kurfar dëmtimesh.

Per me teper rreth termeti me shkalle 4-5 te Merkalit. 

4 shkallë të Merkalit - Shumica e njerëzve, nëse ata janë në shtëpi e ndjejnë  lëkundjen. Objektet e varura lëkundën. Pjata q'vendosen- ndihen , dritaret dhe dyert kërcasin. 

5 shkallë të Merkalit- Pothuajse të gjitha njerzit e vrejnë dridhjen. Ata që janë në gjumë - zgjohen. Enët bien dyert hapen, fotot në muret lëkunden. Objekte të vogla  lëvizin nga vendi  ose rrokullisen . Pemët -Drunjët lëkundën, enët me ujë derdhen..

Kthehu mbrapa

Shto koment