Shqipëri, gjenden minerale në vlerë të 200 miliardë dollarëve amerikan

29.09.2013 (komentet: 0)

Në Tropojë të Shqipërisë zbulohen 2 miliardë ton magnesium të cilat kapin vlerën e 200 miliardë dollarëve amerikan. Kështu shkruan gazeta amerikane, New York News.

Çka është magnesiumi?

Element kimik i numrit atomik 12, një metal-argjendi i bardhë i serisë së tokës alkaline. Përdoret si metal zakonisht për industrinë e hapësirës ajrore, dhe është përdorur edhe në llamba për blicin dhe mjetet piroteknike, sepse ajo djeg me një zjarr të shkëlqyer të bardhë.

Burimi i informacionit:

http://www.examiner.com/article/huge-reserves-of-precious-metals-and-minerals-discovered-tropoje-albania

Kthehu mbrapa

Shto koment