Serbia rehabiliton Drazha Mihailloviqin

27.02.2015 (komentet: 0)

 

 

 

 

SRBIJA REHABILITUJE ČIČA DRAŽU: Rat ČETNIKA i PARTIZANA ispred Palate pravde!

Para Pallatit të Drejtësisë në Beograd "luftë" ndërmjet Partizanëve dhe çetnikëve

 

Pranë  Pallatit të Drejtësisë në Beograd, ku është duke mbajt seanca gjygjësore, janë tubuar numër i madh i përkrahësve të tij me pankarta , duke bohoritur dhe  duke kënduar këngë çetnike.

 Përballë tyre janë mbledhur një pjesë e vogël e kundërshtarëve të ish gjeneralit të ushtrisë jugosllave, të cilët kundërshtojnë rehabilitimin e tij.Tubimin e siguron një numër i madh i policëve të stacionuar në kordone, për ta shmangur konfliktin.

 Serbia përmirëson  padrejtësinë historike: Rehabilitohet  Draža Mihailovic dhe atij  i kthehen të gjitha të drejtat civile.

 Në publikë në sallën e madhe numër një të  Gjykatës së Lartë në Beograd është  kreu  Radikal Vojislav Seselj, Princesha Elizabeth Karagjorgjeviqit dhe figura të tjera publike. Në Seancën e sotme duhet të mbahej  fjala përmbyllëse e propozuesit,  të cilët konstatojnë  se Mihajlovic ka pasur një  gjykim jo  të drejtë, pasi së cilit vendim është dënuar me vdekje.

Vendimi për dënimin e tij është marrë më 17 korrik të  vitit 1946, transmeton Tanjug.

Kthehu mbrapa

Shto koment