Serbia, megjithatë, në tryezë me Kosovën pa fusnotë ?

29.08.2012 (komentet: 0)

Raportuesi i Parlamentit Evropian për Serbinë Jelko Kacin, i cili dje u takua me disa zyrtarë të qeverisë serbe, duke përfshirë edhe kryeministrin Ivica Daçiq, tha se është i sigurt se ata do të ndryshojnë vendimin e Serbisë për të mos marrë pjesë në takimet rajonale ku do të ketë edhe npjesëmarrës nga Kosova, tha ndihmësi i Kacinit asistent Andrei Lavter për agjencinë STA, transmeton Tanjug.

 

Në kuadër të dialogut për çështje teknike, Prishtina dhe Beogradi, në muajin shkurt, kanë arritur marrëveshje për përfaqësimin rajonal të Kosovës me fusnotë.

Kjo e fundit përfshin Rezolutën 1244 të Kombeve të Bashkuara dhe opinionin këshillëdhënës të Gjykatës Ndërkombëtare të Drejtësisë për aktin e shpalljes së pavarësisë së Kosovës.

Beogradi disa herë ka braktisur forumet dhe takimet rajonale, duke këmbëngulur që në tabelën para delegacioneve të Kosovës, të shkruhet edhe fusnota.

Diplomatët evropianë kanë thënë se në tabelë mund të qëndrojë ylli, ndërsa “diku tjetër” shpjegimi se çfarë do të thotë ai.

Fusnotës  ndal ngadal po i vjen fundi -“po i del boja”

Raportuesi i Parlamentit Evropian për Serbinë Jelko  Kacin, i cili dje u takua me disa zyrtarë të qeverisë serbe, duke përfshirë edhe  kryeministrin Ivica Daçiq, tha se është i sigurt se ata do të ndryshojnë vendimin e Serbisë për të mos marrë pjesë në takimet rajonale ku do të ketë edhe npjesëmarrës  nga Kosova, tha ndihmësi i Kacinit  asistent Andrei Lavter  për agjencinë  STA, transmeton Tanjug.

Andrej Lasvter  tha siq transmeton  STA, se Serbia do të fillojë të marrë pjesë në këto takime, pa marrë parasysh se si do të paraqitet  Kosova me apo pa fusnotë, pasi  që  "Kacini me vite ka  paralajmëruar se mospjesëmarrja shkakton  vetëm dëme Serbisë."

 

"Daçiç, dhe  zëvendës kryeministresha  për Integrime europiane  Suzana Grubjeshiq  gjithashtu Kacinit i kanë thënë  Kacinit   se qeveria nuk do të japë më kurfar datash ose premtime të çfardo lloji qytetarëve  në lidhje me hyrjen e Serbisë në BE, por do të merren me këtë qështje ," deklaroi  Lavter.

 

Ai tha se ministri i drejtësisë Nikola Selakoviq  Kacinit  i ka dhën prentime  se neni  i diskutueshëm në kodin penal  i cili  mund të keqpërdoret për të ushtruar presion mbi investitorët e huaj do të hiqet.

 

Lavter tha se Kacini  do të kontrollojë përparimin e Serbisë për një muaj, gjer sa  do të vij ta  vizitojë Serbinë me  delegacionin e  Parlamentit Evropian.

Kthehu mbrapa

Shto koment