Samarxhiq: Beogradi është në prag të pranimit të pavarësisë së Kosovës

17.02.2012 (komentet: 0)

Nënkryetari i Partisë Demokratike të Serbisë, Slobodan Samarxhiq sot në përvjetorin e katërt të shpalljes së pavarësisë së Kosovës deklaroj se Beogradi është në prag të pranimit të pavarësisë së Kosovës, shkruan e përditshmja e Beogradit Blic.


 

Samarxhiq në konferencën për shtyp tha se marrëveshja për një përfaqësim rajonal të Kosovës  dhe  vendimi eventual  i  Beogradit për t’i mos shpallur zgjedhjet lokale në Kosovë do të çojë drejt asajë  që Sërbia de facto dhe de jure të  njoh pavarësinë e Kosovës.

 

Sipas fjalëve të Samarxhiqit, dialogu ndërmjet Beogradit dhe Prishtinës çoi në përshpejtimin  dhe "njohjen me kiste " të pavarësisë së Kosovës.

Kthehu mbrapa

Shto koment