René Redzepi ndër 100 personalitetet më me influencë në botë

18.04.2012 (komentet: 0)

Sipas revistës Time, kuzhinieri me prejardhje shqiptare, René Redzepi, është radhitur në vendin e 11 nga 100 personalitetet më të njohura dhe që ushtrojnë influencë në botë. Babai i René Redzepit është nga rreth i Tetovës i cili vite më parë ishte shpërngulur në Danimarkë.

 

KokajPress - Londer: Gjatë vitit 1999 René Redzepi ka punuar ne restoranin e njohur boteror elBulli. Pastaj, ai vazhdoi qe me entuziazmin e tij te beje kombinimet e ushqimit qe i sollen fame boterore dhe qe i ndihuman te zgjidhej kuzhinieri me i mire ne bote.

Tashti René, 34 vjeçar, eshte kuzhinier dhe pronar i restoranit Noma. René Redzepi dhe restorani i tij Noma ne Kopenhagen kane hyre ne histori pasi qe ushqimi skandinav hyri si ushqim i preferuar ne menyne boterore. Ekspertet e kuzhines viteve te fundit kane theksuar se pergatitja e ushqimeve ne kuzhine qe bene René Redzepi eshte mjeshterore. Por, eshte bere me dije qe edhe qasja filozofike qe ka ky kuzhinier ndaj ushqimit e ka bere ate te famshem.

Eshte tejet i madh numri i personaliteteve te larta boterore, perfshire politikane, aktore, sportiste dhe magnate te ndryshem qe tashti udhetojne ne Kopenhagen vetem sa per te ngrene ushqimin e pergatitur ngaRené Redzepi. Prandaj, shumica e njerezve mendojne se unfluenca e ketij kuzhinieri nuk do te zhduket edhe per nje kohe te gjate.

Kthehu mbrapa

Shto koment