Rasim Lajiq bos i drogës në Serbi ?

07.12.2013 (komentet: 0)

Pazari i Ri - Në emosioni Exkluzivi për Sanxhak TV, Ismet Ramoviq , një nga pjesëmarrësit e rrëmbimit të një fëmiu të familjes Starqanin ka paraqitur disa akuza shumë të rënda ndaj Rasim Lajiq ministër në qeverinë e Serbisë , i cili është dëshmitar personal në periudhën nga viti 2000 deri 2006 .

Rasim Lajiq

Rasim Lajiq

 

 

Ismet Ramoviq : " Lajiq ka urdhëruar vrasjen , rrëmbimin e fëmijëve , qeverisë  me  drogën dhe krimin në Novi Pazar ! "

Ai akuzoi Lajiqin  i cili e  inkuraju , kërku , dhe sugjeru rrëmbimin , dhe për shërbimin e kryer, sipas  marrveshjes paraprake për  dënimin prej 5 viteve burg , që  për qdo muaj ta paguaj nga 3000 euro dhe dërgimin e paketave të dryshme në burg.

Rrëmbimet i shërbenin  si një mjet për forcimin e ndikimit të tij politik

Ismet Ramoviq gjithashtu  tha se  Rasim Lajiq  është në maje të   krimit të organizuar në Sanxhak me lidhje të forta me Beogradin dhe në të gjithë Serbinë , duke shtuar se ai është organizatori kryesor i tregtisë me  drogë. Ramoviq tha seLajiq , me rrëmbimin në fjalë ka patur për qëllim  të forcoj  pozitë e tij tek  biznesmenët e Pazarit  dhe më pas rritjen e performancës së tij si mbrojtës të tyre, të cilët do ti  mbroj ata , familjet dhe bisneset e tyre nëpërmjet njerëzve të tij. Në të njëjtën kohë siç thotë Ramovie kishte për qëllim për të larë paratë e pista nga shitja e drogës .

Në një bisedë , gjersa Rasim Ljajiç ,   e që unë  isha   anëtar i partisë së tij , vizitoi anëtarë të dalluar të partisë me rastin e festës së  Bajramit , më tha se kemi për të biseduar pak , duke më thënë: " Ti jeton mirë, por ti je njeri inteligjent dhe  ti ke mundësi më të mëdha  dhe mundësh me bërë  shumë më tepër . Dhe kështu , në një bisedë të rastit më  ka sugjeruar   të bëjë diçka për të, e pyeta se çfarë, ai  tha  , diçka që do të ndez opinionin , i cili do të forcojë pozicionin tim . Pastaj më  propozoi të  skenojë kidnapimin e voglushit të  Starqanëve tha Ismet Ramoviq .

Ai gjatë kësaj interviste tha se Ljajiq në burg i ka  dërguar para nëpërmjet Predrag Pegja Stojanoviqit , ish- dekanit të Fakultetit Juridik në Kragujevc , i  njohur për skandalin " Indeksi ", dhe nëpërmjet Marrija Toshiçit nga Trsteniku dhe Verolub Brada Andgjelkoviqit nga Krushevci potencon Ismet Ramoviqi.

" Mund  të kontrollohet se sa euro kam ,dërguar familjes nga burgu i Nishit, le të shikohet fuqia ime blerëse në restorantin, bukfalisht kam "hudh" para , le të shikojnë  ku kam marrë para ? Le të vërtetohet se si jam arrestuar , pa bankë të verdhë në xhep , duart pas shpine ,një bankë  të verdhë nuk kam patur . Kush më ka dërguar të holla : Marija Tosic nga Trsteniku , Veroljub Brada Angjelkoviq nga Krushevci dhe Predrag Pedja Stojanovic nga Kragujevac , thotë Ramović " .

Tentim atentati ndaj Sulejman  Uglaninit dhe tentimi i rrëmbimit të djalit të tij

Ramoviq akuzoi Lajiqin për përgaditjen e atentatit ndaj Uglaninit në periudhën kur ishte kryetar i komunës  së Novi Pazar . Vrasja është dashur ta kryej  Miljenko Sokolac e Han Pjesak , një ish ish major në Armatën e Republikës Serbe . Përsoni në fjalë sipas Ramoviqit ka qëndruar disa ditë në Pazar për ta kryer  atentatin, dhe ka përcjellë me ditë të tëra Uglaninin, i cili ka qenë i ruajtur natë e ditë nga sigurimi i tij.

Mandej ai dha dëshmi për vrasjenm e një shofer taksie icili është vrarë në vend të djalit të tij.

Vrasjet shërbenin  si  mjet për të frikësuar kundërshtarët

 Ramoviq akuzoi edhe kryetarin e tashëm të komunës Meho Mahmutoviqin  si nnjeri i besueshëm  iRasim Ljajiqit.

Ramović tha se pret  të dëshmoj  publikisht ...

"  Sinqerisht pres  , së pari , se njerëzit do të zgjohen , tjetër ,  ndoshta nuk do të më qel mëngjesi , dhe së treti të më arrestojnë ",përfundon Ismet Ramoviq.

 

http://xlpress.tv/?page=1,2,5366

Kthehu mbrapa

Shto koment