Ofanziva serbe ndaj Hashim Thaqit

19.05.2012 (komentet: 0)

Sulmet e inskenuara dhe burimet e qpikura mediat serbe mundohen me çdo kusht ta dobësojnë kreun e qeverisë së Republikës së Kosovës. Gazeta serbe Kurir pretendon se Hashim Thaqi është në prag të arrestimit.


“Hashim Thaçi kryeministër i  Kosovës ka humbur  mbështetjen ndërkombëtare të BE dhe Amerikës dhe gjëja se  janë të vetëdijshëm se ai është i lidhur fuqishëm me krimin, dhe se janë duke ia përgaditur arrestimin”, shkruan  Kurir!

Kurir, shfrytëzon  kinse  nji burim të vetin për të qpikë  qëndrimin e Bashkimit Evropian gjëja se për ta “pastruar strukturën qeverisëse  në Kosovës, sepse e tërë Evropa ka problem me mafinë shqiptare”.  

Bile edhe  “sulmet sporadike të mafias shqiptare në Serbinë jugore “ siq i quan Kurir  sulmin e inskenuar në Dobrosin ia mvesh Thaqit  kinse për të qëndruar më gjat në pushtet. 

 Se Thaqi  gjëja se  “ e ka humb përkrahjen ndërkombtare” e mbëpshtetë edhe  Rangjel Nojkiç, kryetar i këshillit  të SPO për Kosovë shkruan Kurir.

“Unë e di se Ambasada Amerikane në Prishtinë pakënaqur me veprimet e tij dhe të kërkuar për të hequr atë” - thotë Nojkiq për Kurir. Ai shtoi se askush në Kosovës nuk  merr një blanko  mbështetje.

- Raportet e fundit nga BE-ja flet për dobësitë  e mëdha  e qëndrimit ndaj pakicave në Kosovë, dhe kështu kanë bërë të qartë se Thaçi nuk arriti të përmbushë kërkesat e tyre - thotë Nojkiq.

Për situatën jostabile në Kosovë prononcohet edhe Shefi i ushtrisë serbe, Ljubisa Dikovic i cili për mediat serbe  ka thënë se situata në Kosovë është e ndjeshme dhe se ajo mund të bëhet edhe më komplekse. Ai ka thënë se gjëja më e rëndësishme është që qytetarët duhet ta dinë se ushtria serbe është e gatshme për t’iu përgjigur çdo lloj misioni për të ruajtur sigurinë e vendit dhe interesat kombëtare.

Kthehu mbrapa

Shto koment