NISHANI BOJKOTON SAMITIN E OHRIT

28.05.2013 (komentet: 0)

Presidenti Bujar Nishani ka reaguar pas presionit për të mos marrë pjesë në samitin e Ohrit, duke qenë se Maqedonia vendosi që të mos ftojë Kosovën, nën trysninë e Bosnjes dhe Serbisë.

Nishani ka vendosur që ta bojkotojë këtë samit, në të cilin kishte konfirmuar deri pak më parë se do të ishte prezent.

“Presidenti i Republikës së Shqipërisë Bujar Nishani nuk do të marrë pjesë në Samitin e Krerëve të Shteteve të SEECP, që do të zhvillohet në Ohër më datë 1-2 qershor 2013. Shkak për këtë vendim është bërë fakti se presidentja e Kosovës, Atifete Jahjaga, nuk është ftuar të marrë pjesë në këtë eveniment, në kundërshtim me frymën e bashkëpunimit dhe të dialogut që mbizotëron në rajon dhe që lehtëson arritjen e synimit të përbashkët, atë të integrimit evropian”, thuhet në një reagim të Presidencës./b.l

Kthehu mbrapa

Shto koment