NATO diskuton në Bruksel për Kosovën

10.10.2012 (komentet: 0)

Ministrat e mbrojtjes të vendeve anëtare të NATO-s kanë nisur në Bruksel takimin dy ditor, ku në fokus të bisedimeve janë misionet e NATO-s në Kosovë dhe në Afganistan.

Zyrtarë të NATO-s u kanë thënë gazetarëve në Bruksel se “do të shqyrtohet gjendja aktuale në Kosovë, si dhe do të paraqitet raporti më i ri per misionet e KFOR-it”. Sipas tyre do te kete diskutim teknik dhe nuk ehste parashikuar për ndonjë vendim që lidhet me reduktimin e numrit të trupave të KFOR-it, apo për çështje taktiko-operative”.

Për Afganistanin, ministrant e mbrojtjes po diskutojnë për progresin e bërë nga misioni i ISAF si dhe për sigurinë që garantoni Afganistani pas tërheqjes së trupave të NATO-s.

Kthehu mbrapa

Shto koment