Mustafa: Lugina do t'i bashkohet Kosovës

16.03.2012 (komentet: 0)

- Kryetari i komunës së Preshevës, Ragmi Mustafa, ka thënë se Lugina e Preshevës përmes rrugëve paqësore do të synojë të bëhet pjesë e shtetit të Kosovës.Në një intgervistë për mediat shqiptare, Mustafa pohoi se kuadër të 100- vjetorit të pavarësisë po fillon një erë e re që bashkon shqiptarët në ekonomi dhe biznes

“Ne synojmë të bëhemi pjesë e saj, jo përmes dhunës apo luftrave, por duke shfrytëzur metodat e paqes dhe parimit të vetëvendosjes. BE dhe aktorët e tjerë besoj se do të nxisin dialogun në favor të stabilitetit në vend. Ne jemi nën qeverisjen e Serbisë, pavarësisht se 97% e popullsisë janë shqiptarë. Problematikat janë numerike, por Kosova dhe Shqipëria kanë treguar se janë të interesuara për mbarëvajtjen atje. Në kuadër të 100- vjetorit të pavarësisë mendoj se po fillon një erë e re që bashkon shqiptarët në ekonomi dhe biznes", ka thënë Mustafa.

  •  

Kthehu mbrapa

Shto koment