Lajm i fundit, në gjendje lufte zyrtarisht Koreja e Veriut, mobilizim ushtarak burra-gra, hapen vendstrehimet, tmerrohet Seuli!

30.03.2013 (komentet: 0)

Shteti i Koresë së Veriut njoftoi zyrtarisht se është në “Luftë me Koren e Jugut”.

Situata orët e fundit duke se po del jashtë kontrollit, pasi Koreja e Veriut ka avancuar ne armatosjen e raketave balistike me bërthama nukleare. E gjithë kjo erdhi për pasoj të embargos dhe sanksioneve të fundit që ju vunë Koresë së Veriut

 

lruft

Burime ushtarake nga Koreja e Jugut njoftuan pak më parë se Pion Jiong ka hapur të gjitha vendstrehimet e vendit, deri dhe ato që ndodhen në qytet periferike, njëkohësisht filloi mobilizimin ushtarak me qëllim që të rritet brenda dy ditëve me 20% të arrij në 1 milionë ushtar, meshkuj dhe gra!

Zhvillimi më shqetësues është ai se nejësi artilerie që ndodhen në vijën kufitare me Koren e Jugut dhe në distancë qitjeje të kryeqytetit Seul, janë strehuar në pozicione ushtarake gati për luftë. Gjithashtu 2 batalione me artileri dhe autoblinda, tanke etj, janë instaluar përgjatë kufirit të dy vendeve në pozicion lufte!

Televizioni shtetëror i Kores së Jugut njoftoi: “Që nga ky moment, marrëdhëniet Kore e Veriut me Koren e Jugut hyjnë në gjendje lufte dhe të gjitha çështjet që do të lindin do të zgjidhen me luftë”./alb-observer.com/

Kthehu mbrapa

Shto koment