Kurir: (VIDEO) Sanxhaklinjtë në Nju Jork organizuan darsëm, të pa parë!

30.09.2017 (komentet: 0)

(VIDEO) Sanxhaklinjtë në Nju Jork orrganizuan darsëm , çfar nuk mbahet në mend. Qifti luan vallen e shotës, e ndezë atmosferën, shkruan e përditshmja beogradase Kurir

 

Se Sanxhaklinjtë nuk munden dhe nuk e kanë traditë të bëjnë darsëm pa valle shqiptare, sepse  te e fundit e din gjithë bota se tradita, zakonet  e tyre janë dhe do të mbeten shqiptare, u tregua edhe në një darsem  në Njujork, pshkruan   gayeta -portali beogradas Kurir,. Ja çka transmeton portali Kurir.

 

Dasmat nga këto treva  janë të njohura lartë mpër nga organizimi dhe argëtimi.  

Një spektkël të tillë për musafirët e tyre përgatitën Muharrem Kulenoviq dhe Malina Dervisheviq, me prejardhje nga Sanxhaku. 

Dasma është organizuar në Nju Jork , dhe  atmosferën  e ndezi ekzekutimi i vallës  tradiocionale shqiptare  vallja e " Shotës" ( I. A.).   

 

 

Kthehu mbrapa

Shto koment