KS diskuton sot për Kosovën

14.05.2012 (komentet: 0)

Këshilli i Sigurimit i Kombeve të Bashkuara diskuton sot për zhvillimet e fundit në Kosovë, ndërsa material bazë pritet të jetë raporti i sekretarit të përgjithshëm të OKB-së, Ban Ki-mun.

 

Kosova do të përfaqësohet nga ministri i Jashtëm, Enver Hoxhaj, ndërsa ministri i Jashtëm serb, Vuk Jeremiq, do të marrë pjesë në cilësinë e përfaqësuesit të Serbisë.

Hoxhaj ka thënë se do t’i njoftojë anëtarët e Këshillit të Sigurimit për “progresin e vazhdueshëm që po shënohet në Republikën e Kosovës, si dhe për sfidat me të cilat ballafaqohet Kosova në këtë fazë”.

Në raportin e tij tremujor për gjendjen në Kosovë, kreu i OKB-së ka vlerësuar se “pas konkluzioneve të suksesshme të diskutimeve për çështje kryesore, Beogradi dhe Prishtina i kanë avancuar planet e tyre evropiane”.

Kthehu mbrapa

Shto koment