Kroacia përpiqet ta qrronjosë korrupcionin!

11.03.2014 (komentet: 0)

Ish kryeministri kroat Ivo Sanader dënohet me nëntë vite burg , kthim të parave të përvetësuara ndërsa familjes i konfiskohet e tërë pasuria.Mediat botërore raportojnë lajmin e aktgjykimit të ish kryeministrit kroat Ivo Sanader dhe HDZ-së .

Në gjykimin më të madh për korrupsion në shtetin, anëtarin më tëëë ri të BE-së, ndaj HDZ-së   konservatore që qeverisi me  vendin 16 vite  nga 22 viteve të pavarësisë është partia e parë politike që u dënua për korrupsion , shkruan korrespondenti i Reuters në Zagreb .

France Presse raporton për padinë e re të Sanaderit për korrupsion , sepse  ish- kryeministri në vitin 2012, tashmë i dënuar   me dhjetë vjet burg për marrje ryshfetit  për shkak të shitjes së naftës së kompanisë kroate INa , kompanisë hungareze Mol.

Edhe APA austriake  transfmeton se si  Sanader përsëri është  dënuar për korrupsion.Edhe Sanaderi, si nji ndër politikanët më me ndikim në Kroaci, dhe HDZ, partia e parë politike janë dënuar për korrupcion, janë të detyruar t'i kthejnë paratë e vjedhura, shkruan STA.

Përveq burgut, Sanader do të jetë i detyruar t'i kthej edhe 15,27 milion kuna., shkruan Tanjug nga Beogradi.

Pos parave që janë në llogaritë e tij dhe të gruas, të vajzave të tij dhe të miqve, familjes, Sanaderit do t’i merren edhe veprat artistike të gjetura në shtëpi. Transmetojnë mediat kroate./kokaj.net/

Kthehu mbrapa

Shto koment