Kamp ushtarako-ortodoks për fëmijë në Serbi

03.08.2014 (komentet: 0)

Uz versku nastavu, učenje preživljavanja, tu su i vojne vežbe

Ajo që shihet në foto mendohet se  mund të  ekzistojë vetëm në shoqëritë militare si Korea e Veriut apo Kina, tani më në fund mund të shihet edhe në Serbi, nëse nuk ka ekzistuar edhe më herët.

 

Fjala është  për  "Kampin ushtarako- ortodoks i rinisë" në afërsi të vendbanimit  Boljevac në Serbi, ku  fëmijët ndër të tjera, mësojnë edhe artin ushtarak.

Aksioni Anti-fashist i Novi Sad (AAFNS) ka kërkuar nga  autoritetet në Serbi të  veprojnë ndaj këtij kampi.

Sipas faqen e internetit të këtij  kampit nuk ka të bëjë me Kishën Ortodokse Serbe, përveç se kampi  "vepron nën bekimin i Peshkut  Imzot Akakik" pak të njohur "   nga shumë pak e njohur Kisha  Ortodokse Serbe e Vërtetë" (SIPC).

Aksioni Anti-fashiste i Novi Sad (AAFNS)  thekson se fëmijët në kamp dhjetë ditë në shpella dhe  në  tenda, luajë një shumëllojshmëri të ritualit mesjetar me simulime lufte  me"kallashnikova", thika dhe sopata.

"A thua  prindërit të cilët fëmijët e tyre I lënë në duart e fanatikëve fetarë dini saktësisht çfarë po bëjnë me ta?", Ata ankohen dhe bëjnë thirrje autoriteteve të reagojnë urgjentisht, sepse "kemi të bëjmë  me fëmijët dhe do të ishte mirë që opinion të merret  me këtë vend."

Svim devojčicama je pokrivena kosa

Sipas faqes në internetit të këtij kampi, të drejtë pjesëmarrje kanë fëmijët nga 10-18 vjeç, dhe për aplikim është e dëshirueshme që të paguajnë një tarifë për çdo pjesëmarrës "në vlerë prej 30 deri 50 euro, ndërsa për ata që nuk janë të gjendje për të paguar, pjesëmarrja në kamp është gratis." transmeton novimagazin.

/kokaj.net/

Kthehu mbrapa

Shto koment