"Kalgon" reklamohet me hartën e Serbisë jo vetëm pa Kosvën por edha pa Vojvodinën

13.03.2012 (komentet: 0)

Serbia ilustrohet me hartën e dikurshme të Mbretërisë së Serbisë nga viti 1911. Në telefonat e pronarit të kompanisë "Kalgon", të firmës "Rekit Benkizer", lajmërohen zyrtarët e Lidhjes së Karatës të Vojvodinës!


 

Krijuesit e këtijë prodhimi të shtëpisë kimike në fillim të reklamës paraqet specialistin e lavatrgjeve  duke skajruar  se si uji me veprimin e tij kimik  shkakton dëmtimin  e lavatrgjeve.

Eksperti kalon pran hartës , duke iu ofruar amvises për ti spjeguar  veprimin dëmtues të  ujit i cili dëmton elementet e kuzhinës. Mandej reklama pëqrfundon me slloganin e njohur edhe tek ne : “Me  Kalogonin lavatrigja jeton më gjat.

Kjo reklamë ka shkaktu reagime të ashpra në Serbi. Kjo hartë në të vërtetë është harta e Mbretërisë Serbe të vititt 1911, d mth pa Kosovën dhe Vojvodinën.

Në web Sajtin zyrtarë të firmës “ Rekit Benkizer”  (Reckitt Benckiser), janë dhënë numrat e  telefonave të gabuar të përfaqësisë për Serbi. Në njërin telefon paraqit firma private e cila nuk ka të bëjë fare me këtë prodhim, ndërsa numri tjetër i telefonit është i Lidhjes së Karate të Vojvodinës , transmeton agjernsia serbe Telegraf. 

Kthehu mbrapa

Shto koment