Ja sa është paga “minimale" në Luksemburg!

27.02.2015 (komentet: 0)

Pagën më të lartë minimale në Bashkimin Evropian e ka  Luksemburg u..

 

Luksemburgu  ka "pagë minimale" prej 1923 €, njoftoi Eurostat. Paga minimale në UE është më e ulëta në Bullgari dhe është 184 €, sipas Entit të Statistikave të Bashkimit Europian.

Sipas  nivelin të pagës minimale, vendet e BE-së janë të ndarë në tre grupe, të publikuara nga Eurostat në faqen e saj.

Në grupin e parë janë vendet ku paga minimale është nën 500 euro, dhe përfshijnë Bullgarinë, Lituaninë, Republikën Çeke, Estonia, Polonia, dhe në mesin e tyre është Kroacia.

Në grupin e dytë, me një pagë prej 500 në 1,000 euro, janë Sllovenia, Spanja, Malta, Portugalia dhe Greqia.

Gjermani, Angli, France, vendet nordike dhe vendet e Beneluksit  janë në grupin e tretë me pagën më të lartë minimale se 1.000 euro. Për krahasim, vendet e Evropës kanë një mesatare më të mirë se SHBA-të, ku paga minimale është pak mbi 1.000 €, dmth 1.035 €.

Kthehu mbrapa

Shto koment