Izetbegoviq refuzoi takimin me ambasadorin e Izraelit: "Zemra nuk i ia lejoi".

30.07.2014 (komentet: 0)

 

Kryetari i Presidencës së Bosnjës dhe Hercegovinës Bakir Izetbegoviq deklaroi sot  në Sarajevë se ka marrë një ftesë zyrtare për t'u takuar me ambasadorin jorezident të Izraelit në B dhe H David Cohen, por atij, pas 1,000  personave të vrarë në Rripin e Gazës kush e din për të satën herë, "zemra këtë nuk ia ka  lejuar" .

 

"Gratë e vdekura shtatzëna, fëmijë e vdekur ... dhe i kanë ngjeshur në at çka ka mbetur nga ajo që ishte e stërgjyshërve të tyre sepse në Gaza jetojnë në një zone që është më e vogël se Sarajevë më se 1.4 milion njerëz, dhe kam edhe unë të drejtë të kam emocione, dhe nuk kam mund të bien në dakord për at takim, "tha Izetbegoviq.

Ai shtoi se ai ishte i zhgënjyer me reagimin e botës, sepse ai nuk mund të bëjë diçka të rëndësishme për të ndryshuar, me përjashtim për të thënë ndonjë fjalë njerëzore, shkruan  FENA.

 

Izetbegoviq tha se është i "humbës nga reagimet" e Gjermanisë   dhe nga  Shtetet e Bashkuara të cilat njohin të drejtën e Izraelit për të mbrojtur.

 

"Mbrojtje prej kujt ? Ata kanë  rrëmbyer  token dhe në të  tash ngritin  vendbanime, injorojnë të gjitha rezolutat e OKB  dhe tani dikush i kupton për dhunën  mbi gratë shtatzëna dhe fëmijëve në Ramazan. Tmerr!"  potencoi Izetbegoviq.

 

Ai theksoi se dobësia tërheq dhunuesit, mandej dobësia dhe mos organizimi ynë  jonë ka tërheqë  të padëshirueshmen.   

 

"Kurrë më nuk jemi të dobët, dhe kur myslimanët në botë do të jemi mjaft të fortë, atëherë Gjermania dhe SHBA dhe të gjithë  të tjerët do  të reagojnë si duhet," tha Izetbegoviq.

Anëtari i presidencës së B dh H Zheljko Komsiq tha se nuk kishte marrë ftesë zyrtare për t'u takuar me ambasadorin jorezident të Izraelit në B dhe H.

 

"Gati tetë vjet që jam anëtar i Kryesisë, dhe  mendoj se është e pakuptimtë  të takohem me at njeri në momentin e këtyre ngjarjeve në Gaza. Mundemi çdo natë  të shohim se si  fëmijët   vdesin  dhe  kjo nuk është më vetëm një çështje e luftës dhe e konfliktit, siç thonë disa, palët ndërluftuese, dhe për çka ne të flasim " tha Komsiq.

 

Me Ambasadorin jo rezident të Izraelit në B dhe H David Cohen më 23 korrik, bisedoi anëtari i presidencës së B dhe H Nebojsha Radmanoviç ( nga etniteti serb) mbi "marrëdhëniet dypalëshe midis B dhe H dhe Izraelit, situatën politike në B dhe H" dhe, siç u tha në një deklaratë të Departamentit për Marrëdhënie me Publikun të Presidencës së Bosnje-Hercegovinës, për zhvillimet aktuale në Gaza dhe në Lindjen e Mesme, transmeton radiosarajevo.ba

/kokaj.net/

Kthehu mbrapa

Shto koment