2050: Ngrohja globale do të shaktojë alergji.

25.05.2015 (komentet: 0)

Një studim i ri thotë se ngrohja globale do të sjellë shumë më shumë teshtitje dhe probleme me frymëmarrje në Evropë në mes të shekullit. Është paraparë që niveli i polenit të katërfishohet në pjesën më të madhe të Evropës.

Temperaturat më të ngrohta do të lejojnë bimët thellojnë rrënjët dhe dyoksidi i karbonit do të bëjë që ato të rriten më shumë. Kjo thuhet në studimin e publikuar sot në revistën Nature Climate Change.

 

Faktorë të tjerë që nuk kanë të bëjnë me ndryshimet klimatike nga faktori njeri, do të kontribuojnë gjithashtu. Studimi thotë se pjesë të Francës, Mbretërisë së Bashkuar dhe Gjermanisë nuk kanë alergji tani, por do të kenë në vitin 2050.

Kthehu mbrapa

Shto koment