18 Muaj Burg pas ndeshjes vdekjepruese me Autobus

14.02.2012 (komentet: 0)

Dy vite nga aksidenti i rëndë komunikacionit në autostradën austriake A21 ku ka marrë jetën e gjashtë personave nga Kosova.

Shoferi i Autobusit që në vititin 2010 në A21 (Autorrugë 21) shkaktoi një ndeshje makinash me gjashtë të vdekur. I Aukuzuari e pranoi vendimin, prokuroria nuk dha spjegime fare, kështu që vendimi nuk është në fuqi.

 

18 Muaj burg të patjersueshëm me heqje lirie pas fajësimit në rrezikimin e përbashkët. Kështu tingëllon të  martën në gjykatën e Qarkut në Vjenë - Qyteti i Ri ku vendim për shoferin e Autobusit, 57 vjeqarin serb i cili me datën 21 Shkurt 2010 pak para mesit të natës në A21 (në Unazën e jashtme të Autostradës) tek  vendi  Gaaden (Bashkësia Mydling) shkaktoi një ndeshje komunikacioni.  Në ndeshje me dy kamion peshbartës të rëndë vdiqën gjashtë njerëz dhe 20 të tjer u lënduan rëndë dhe 13 u lënduan leht. I Aukuzuari e pranoi Vendimin, Prokuroria nuk dha spjegime fare,kështu që vendimi nuk është në fuqi.

 

Murë Mjegulle

I Akuzuari i cili ishte me profesion Shofer- nuk kishte vërejtur, por me kaq u përgjegj, se kishte parë papritmas një një muri nga mjegulla e kjo ishte arsye pse ishte para tij kamioni peshbartës. Drita të frenave nuk kishte parë.

 

Të gjith pjesmarrësit vertetuan, se shiqimi ishte në këtë natë relativ në vete me kthjelltësinë në pjesën e Gaaden-it ku dimri i natës ishte me tymë i ngarkuar. I pari frenoi  makinën e tij sipas të dhënave të tyre pas 20 km/h, sipas  shqyrtimit të dokumentit të orës së kamionve u pa se kishte gati ngadalësim të plotë,edhe një tjetër kishte frenuar  por shoferi i autobusit u përplas në Hark.

Në këtë kohë sipas hetimeve kishte autobusi një shpejtësi me 106 Kilometra shpejtësi kur filloi frenimin në lejim qarkullimi 90 Kilometra-shumë shkurt, për të mundur me pengue një ndeshje. E pamundur ishte për ekspertët që të verifikohet, kush së pari koliduan, Autobusi apo dy Kamionët.

Der schwere Busunfall auf der A21 forderte sechs Todesopfer und zahlreiche Verletzte

Për gjasht persona,katër Kosovar,një Serb dhe për një Austriak çdo ndihmë ishte me vonesë. Shoferit të autobusit u dasht patjetër që ,kofsha e poshtme e anës së djathtë ti  amputohet , këmba e majt ju operua, krahrorin kishte të nxjerrur dhe kishte shumë brinjë të thyer.

/kleinezeitung/

Video

Kthehu mbrapa

Shto koment