Greqia në prag të njohjes së Kosovës

15.08.2015 (komentet: 0)

 

 

Në pakon e kushteve që Greqia duhet t'i përmbushë në mënyrë që të marrë ndihmë financiare nga Perëndimi është njohja e Kosovës, mëson nga burime të shumta diplomatike  e përditshmja beogradase "Blic"

 

Artikujt gjithnjë e më të shpeshtë në shtypin  dhe paralajmërimet  e analistëve  dhe politikanëve grek se "Kosova është një betejë e humbur për Serbinë", kanë prapavijë e tyre. Për shkak të gjendjes financiare të plagosur në të cilën  gjinden, Greqia është e detyruar të luaj sipas notave të financuesve perëndimore.

- Duhet të ndodhë mrekullia që  Greqia në muajt e ardhshëm, më shumë se një vit, që mos ta njoh  Kosovën. Një arritje serioze duhet bërë diplomacia serbe që Athina zyrtare të tërhiqet nga  njohja ose të paktën ta prolongoj - thotë një nga bashkëbiseduesit të "Blic".

Kushtet të cilat  Athina zyrtare do të duhet t'i plotësoj  në mënyrë që të merr të holla shumë të nevojshme nuk janë vetëm ato   ekonomike, por edhe politike.

Kthehu mbrapa

Shto koment