Gjashtëmbëdhjetë vjeçarja turke që do ta ndryshoj botën

30.06.2013 (komentet: 0)

Gjashtëmbëdhjetë vjeçarja nga Turqia Elif Bilgin, është fituese e konkursit Shkencor amerikan "Scientific American" me një çmim prej $ 50,000. Elif fitoi çmimin për projektin e saj specifik, e cila arriti të krijojë bio-plastikë nga lëvorja e bananes.

09848209e558b1833dbbceba278550bc

 

 

Elif për dy vjet e ka studjuar këtë projekt dhe ka arritur tektika për ta pordorur më ekologjikisht plastikën që sot është problem kryesor në glob. 
Zbulimi i turkes është revolucion pasi që kjo plastikë nuk është e mvarur prej derivatve të ndryshëm dhe është shumë më i përshtatshëm për mjedisin.

"Projekti im ka potencial që ti zgjedh problemet me ndontjet e shkaktuara në botë, andaj ky do të jetë vetëm fillim për ndryshimin e botës" - u shpreh Elif./Albtime.com 

Kthehu mbrapa

Shto koment