Fshati ku askush nuk e hanë iftarin në shtëpi

16.07.2014 (komentet: 0)


mahala-u-kojoj-niko-ne-iftari-kod-kuce_trt-bosanski-28403

Banorët e fshatit (lagjes) Cendeve në rrethin Akseki të Antalysë në Turqi ende e vazhdojnë një traditë njëqindvjeçare dhe gjatë tërë Ramazanit iftarin e hanë në hanin e lagjes.


2599

Çdo familje që banon aty një natë e bën iftarin. Gratë tubohen në orët e mëngjesit dhe fillojnë ta bëjnë iftarin, që e përfundon kuzhinieri i lagjes Ahmet Ozyigit. Banorët në sofrën e ramazanit bashkohen para një hani të fshatit, ku bashkë me mysafirët që vijnë aty hanë iftarin.
34
Kryetari i bashkësisë lokale të Cendeve Salih Celik i tha agjencisë anadolija se këtë traditë e vazhdojnë ashtu siç e kanë gjetur tek paraardhësit.  Celik thotë se në iftar janë të mirëseardhur të gjithë, si banorët e lagjes ashtu edhe ata nga rrethi. “Në lagjen tonë askush nuk hanë iftarin te shtëpi, të gjithë mblidhemi para hanit dhe bashkërisht hamë iftarin, shtoi Celik

Ai më tej tha se në rrugët ku jetojnë afër 70 familje dhe ka 150 persona, çdo ditë përgatitet iftar për 200 persona.

Kthehu mbrapa

Shto koment