Fenomeni i thyerjes së një akullnaje

30.12.2014 (komentet: 0)

Adam LeWinter dhe Drejtori Jeff Orlowski filmuan një thyerje historike në Ilulissat Glacier në Grenlandë Perëndimore. Shkrirja zgjati për 75 minuta dhe akullnaja tërhoqi një milje të plotë nëpër pjesën e shkrirë tre milje e gjerë. Lartësia e akullit është mbi 900 m, 90-100 m mbi ujë dhe pjesa tjetër nën ujë.

 

Video

 

Filmimi i akullit fitoi çmimin për përsosmëri në Kinematografi në Festivalin e Filmit Sundance 2012 dhe për dokumentar më të mirë nga Shoqata Ndërkombëtare e Shtypit. Ka fituar mbi 30 çmime në festivale në mbarë botën. Ende është duke u shfaqur në mbarë botën.

Kthehu mbrapa

Shto koment