Fëmijët që jetojnë në harresë

23.08.2013 (komentet: 0)

Pothuajse dy milionë njerëz kanë ikur nga Siria për të shpëtuar nga beteja e përgjakshme që e ka përfshirë vendin. Shifrat e fundit nga UN tregojnë se një milion prej tyre janë fëmijë.

 

Shumë prej atyre që u detyruan të largohen nga shtëpitë e tyre janë strehuar në vendet fqinje. 130 mijë prej tyre tani janë duke jetuar në një Zaatari një vend shkretirë në Jordani. Gjysma e popullsisë së kampit është nën moshën 18 vjeç.

Por, ky kamp tani nuk shihet si zgjidhje e përkohëshme. Shumica nga ta kanë bërë zgjidhje më afatgjate në këtë kamp. Brenda jeta mund të jetë e ashpër. Bandat janë të njohur për të vepruar në të gjithë kampit dhe veçanërisht gratë janë të pambrojtur ndaj dhunës.

mirëpo autoritetet e këtij kambi, në partneritet me qeverinë jordaneze dhe Komisioneri i Lartë i OKB-së për Refugjatët (UNHCR), janë duke u përpjekur për të trajtuar problemet e brendshme, transmeton BBC.

Banorët janë për t'u dhënë më shumë pushtet mbi jetën e tyre, me përfaqësuesit e emëruar nga rrethe të 12 kampit. Një kamp i ri është në ndërtim e sipër në këtë shkretëtirë. Ky kamp do të ketë kapacitet për të pritur deri në 130 mijë njerëz./Zëri/

Kthehu mbrapa

Shto koment